Marius Alexandru NECŞOI s-a născut la Bucuresti, la 14 septembrie, 1978. Este absolvent al Universităţii de Arte şi Design “Ioan Andreescu” Cluj-Napoca, specializarea Sculptură, promoţia 2002 şi al Liceului de Artă Braşov, promoţia 1997.

Şi-a exersat talentul şi abilităţile tehnico-practice în realizarea atât de sculpturi de dimensiuni mici cât şi a unor lucrări de artă monumentală.

Cele mai multe lucrări ale artistului pot fi încadrate în stilul compoziţiilor figurative, temele predilecte fiind reprezentate de trupul uman în general şi cel feminin în special. Portrete ale unor personalităţi semnificative dar şi nuduri feminine în ipostaze diverse sunt compoziţii care se regăsesc în lucrările sale.

Artist dinamic, polivalent, abordează cu mult curaj şi intuiţie materiale variate, de la lemn, piatră ori metal, dar şi tehnici diferite de prelucrare a acestora. Sub impactul noilor experienţe din spaţiul artelor, mijlocite, în special, de noile tehnologii, sculptorul şi-a extins semnificativ interesul pentru materiale şi tehnici, recurgînd la materiale compozite, de factură pur tehnologică: răşini polimerice, coloranţi diverşi, precum şi tehnici de finisare extrem de elaborate.

Se ocupă şi de restaurarea obiectelor de artă, design ambiental şi realizarea diverselor elemente de arhitectură.


................................................................................

Vezi toate proiectele

Doriti sa lansati o comanda?

Contacteaza